99

Cursus Actualiteiten en basiskennis Woningwaardering zelfstandige woonruimte

Cursus Actualiteiten en basiskennis woningwaardering zelfstandige woonruimte 
(€ 310 per persoon, excl. btw, halve dag) 

Deze cursus is geschikt voor corporatiemedewerkers die geen of beperkte kennis hebben van woningwaardering zelfstandige woonruimte en voor medewerkers die op de hoogte willen zijn van de laatste wijzigingen en actualiteiten op het gebied van de woningwaardering.

Vanaf 1 oktober 2015 is de WOZ-waarde van de woning onderdeel van de woningwaardering en zijn de punten voor woonvorm, woonomgeving, hinderlijke situaties en schaarstegebieden vervallen. Hierdoor hebben (externe) factoren die van invloed zijn op de marktwaarde van een koopwoning nu ook effect op de woningwaardering en dus de maximaal redelijke huurprijs van een huurwoning. Identieke woningen die op verschillende plaatsen staan, hebben daardoor niet meer hetzelfde aantal punten. Daarnaast is de term serviceflat vervangen voor de term zorgwoning, en is de definitie om 35 procent toeslag op de punten te mogen toepassen enigszins bijgesteld. 

Uitgangspunt bij de herziening van het woningwaarderingsstelsel was dat op landelijk niveau de maximale huurprijzen niet mochten wijzigen. Op 1 oktober 2016 werd het woningwaarderingsstelsel weer gewijzigd (o.a. extra punten voor kleine woningen in de regio Amsterdam en Utrecht).

Inhoud
Deze cursus behandelt de laatste wijzigingen en actualiteiten van de woningwaardering. Maar ook wordt teruggekeken naar de wijzigingen die zijn voortgekomen uit de Warmtewet en het eindigen van de overgangsregeling voor het energielabel. Behalve door wijzigingen in de regeling kan het aantal punten van de woning ook wijzigen door het toevoegen van kwaliteit aan de woning. We behandelen voorbeelden van veranderingen aan de woning en bekijken of deze van invloed zijn op de woningwaardering.

Naast de inhoudelijke informatie over het woningwaarderingsstelsel komen ook de rol die de woningwaardering speelt bij tussentijdse huuraanpassingen, de jaarlijkse huurverhoging en het huurbeleid van de corporatie aan bod.

Resultaat
Na het volgen van de cursus bent u:

  • bekend met de verschillende woningwaarderingsbegrippen
  • bekend met de definitie van een zorgwoning 
  • op de hoogte hoe het aantal punten moet worden bepaald op basis van de WOZ-waarde
  • in staat het aantal punten en de maximaal redelijke huurprijs te berekenen voor zelfstandige woonruimte
  • in staat te signaleren welke wijzigingen of gebreken aan een woning van invloed zijn op het puntenaantal van de woning
  • bekend met de rol die de woningwaardering speelt bij woningverbetering, de jaarlijkse huurverhoging en het huurbeleid van de corporatie
  • bekend met de laatste actualiteiten rondom woningwaardering

Docent
Anneke Reuvers (In Process) was jarenlang gedetacheerd bij woningcorporaties en is ook nu nog werkzaam in de volkshuisvesting. Zij is gespecialiseerd in trainingen op het gebied van actualiteiten, regelgeving en theorie over onderwerpen als huurtoeslag, zelf aangebrachte veranderingen, huurincasso, servicekosten en woningwaardering.


De Cursus Actualiteiten en basiskennis woningwaardering zelfstandige woonruimte is een coproductie van In Process en Nestas communicatie

Datum en locatie
- donderdag 27 januari 2022
- donderdag 13 oktober 2022
Duur: middag (13.30 uur - 16.30 uur)
Mercure Hotel, Amersfoort

Deelnamekosten    
De deelnamekosten van de cursus Actualiteiten en basiskennis woningwaardering zelfstandige woonruimte € 310 per deelnemer exclusief btw en parkeerkosten, inclusief koffie/thee en documentatie. 

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden voor de Cursus Actualiteiten en basiskennis woningwaardering zelfstandige woonruimte.

Incompany
Uiteraard kunt u deze cursus ook incompany volgen.

Annuleren    
Zie Algemene leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure CorporatieCursussen.nl

PE-punten
Meer weten over PE-punten?

Organisatie en inlichtingen    
CorporatieCursussen.nl
T (036) 530 77 00
info@corporatiecursussen.nl

Bijeenkomsten en corona

UITERAARD ORGANISEREN WIJ AL ONZE BIJEENKOMSTEN CORONAPROOF OP LOCATIES DIE HIERVOOR GESCHIKT ZIJN EN ANDERS ONLINE. DE RICHTLIJNEN VAN HET RIVM ZIJN HIERBIJ LEIDEND.

Een label van

Een initiatief van Corporatie College en Nestas communicatie

CEDEO erkend

Cedeo geregistreerd
Cedeo geregistreerd

Nestas communicatie

Bezoekadres:

Veluwezoom 32
1327 AH Almere

T.  036 530 77 00
E.  info@corporatiecursussen.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele cursusaanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
NAAR
BOVEN

Veluwezoom 32   -  1327 AH Almere   T. 036 530 77 00   -   E. info@corporatiecursussen.nl

Leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure    -   Privacyverklaring   

Copyright Nestas communicatie © 2018   -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT   -   Sitemap   -   Inloggen