73

Cursus Tijdelijke verhuur

Cursus Tijdelijke verhuur
(€ 324 excl. btw, halve dag)

Corporatiemedewerkers die regelmatig met huurrechtelijke vragen worden geconfronteerd, bijvoorbeeld in hun contacten met huurders.

Om te voorkomen dat huurders gemakkelijk uit hun woning worden gezet, zijn zij goed beschermd door de wet. Het uitgangspunt in het huurrecht is dat huurcontracten voor onbepaalde tijd worden afgesloten en dat de verhuurder deze niet zomaar kan beëindigen. Slechts in uitzonderingsgevallen zijn tijdelijke huurcontracten mogelijk, waarbij de huurder na afloop van de afgesproken termijn daadwerkelijk moet vertrekken. Zoals verhuur op grond van de Leegstandwet of een huurovereenkomst ‘naar zijn aard van korte duur’. 

Inhoud
In de cursus Tijdelijke verhuur wordt een overzicht gegeven van de verschillende vormen van tijdelijke verhuur. Er zal in worden gegaan op de mogelijkheden die een woningcorporatie ten dienste staan als zij een woning slechts tijdelijk wil verhuren. Er zal worden stilgestaan bij de Wet Doorstroming Huurmarkt, die de mogelijkheden van tijdelijke verhuur per 1 juli 2016 heeft verruimd. 

De Tweede Kamer heeft onlangs besloten de generieke tijdelijke huurovereenkomsten weer grotendeels af te schaffen behoudens een aantal uitzonderingen. In deze cursus zal het Wetsvoorstel ‘Wet vaste huurcontracten’ worden behandeld waarbij de nieuwe uitzonderingsmogelijkheden voor verhuurders worden besproken.

In deze cursus worden alle vormen van tijdelijke verhuur (en gebruik) van woonruimte onder de loep genomen. Je leert te bepalen welke variant in een bepaalde situatie de beste is en welk contract daarbij hoort.

Docent
Bas van Overeem is sinds 1993 advocaat. Gedurende bijna 20 jaar is hij aan het Haarlemse kantoor Pot Jonker verbonden geweest waar hij gedurende enkele jaren managing partner was. Naast advocaat is Bas o.a. docent burgerlijk procesrecht aan de Universiteit van Amsterdam, commissaris bij een woningcorporatie en de vaste adviseur van de NVM afdeling Haarlem.
Bas houdt zich voornamelijk met vastgoedkwesties bezig. Hij procedeert en adviseert over huurzaken; aannemingsovereenkomsten; vastgoedtransacties en financieringen. Als bestuurder en toezichthouder heeft hij ook veel ervaring met woningcorporaties en daaraan gerelateerde juridische kwesties.

Sinds de zomer van 2015 heeft hij zich aangesloten bij Corten De Geer Vastgoedadvocaten. Bas is lid van de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA) en de Vereniging van Vastgoedjuristen (VVJ). Hij heeft de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goed en de huurrechtspecialisatieopleiding van de VHA voltooid.

De Cursus Tijdelijke verhuur is een coproductie van Corten De Geer Vastgoedadvocaten en Nestas communicatie

Datum en locatie
- maandag 30 september 2024
Duur: middag 13.30 uur - 16.30 uur)
Mercure Hotel Amersfoort Centre

Deelnamekosten
De deelnamekosten van de Cursus Tijdelijke verhuur bedragen € 324 exclusief btw en parkeerkosten, inclusief koffie/thee en documentatie. 

Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden voor de Cursus Tijdelijke Verhuur. 

Incompany
Uiteraard kun je deze cursus ook met collega's  incompany volgen.

Annuleren
Zie Algemene leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure CorporatieCursussen.nl

Organisatie en inlichtingen    
CorporatieCursussen.nl
T (036) 530 77 00
E info@corporatiecursussen.nl


 

Een label van

Een initiatief van Corporatie College en Nestas communicatie

Nestas communicatie

Bezoekadres:

Veluwezoom 32
1327 AH Almere

T.  036 530 77 00
E.  info@corporatiecursussen.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele cursusaanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
NAAR
BOVEN

Veluwezoom 32   -  1327 AH Almere   T. 036 530 77 00   -   E. info@corporatiecursussen.nl

Leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure    -   Privacyverklaring   

Copyright Nestas communicatie © 2018   -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT   -   Sitemap   -   Inloggen