54

Docenten

Om de aansluiting met de dagelijkse praktijk van onze cursisten te borgen, werken wij met docenten die zelf actief zijn of zijn geweest bij corporaties of in het werkveld van corporaties. Zij brengen veel (praktijk)ervaring mee en zijn op hun vakgebied bewezen zeer ter zake kundig. 

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze docenten goede didactische vaardigheden hebben, betrokken zijn en er plezier in hebben anderen te motiveren, te inspireren en te helpen bij hun ontwikkeling. Ook moeten ze open staan voor vragen van onze cursisten (voor, tijdens én na de cursus). De cursisten beoordelen de docenten aan de hand van een digitaal evaluatieformulier dat ze kort na de cursus krijgen toegestuurd. Uiteraard worden de bevindingen aan de docenten teruggekoppeld. Op deze manier waarborgen we de kwaliteit van de cursus en onze docenten. 

Wij werken momenteel samen met de volgende docenten:

Hilma Bolsman 
Ze was senior beleidsadviseur bij Aedes en is nu eigenaar van haar eigen adviesbureau ‘Huurbeleid en Meer’. Hilma is de deskundige bij uitstek op het terrein van huur(prijs)beleid, woningmarkt, woonlasten en de verhouding tussen huurders en verhuurder. Zij was betrokken bij alle belangrijke wijzigingen in het huur- en woonlastenbeleid van de afgelopen vijftien jaar. In haar rol als zelfstandig consultant bij ‘Huurbeleid en Meer’ zet zij haar kennis en ervaring onder meer in voor het geven van training en adviezen.

Jan Leo van Deemter (MPWR) 
Hij heeft ruime ervaring als trainer, (team)coach en adviseur bij woningcorporaties. Daarnaast was hij een aantal jaren directeur-bestuurder bij woningcorporaties en was hij tot voor kort directeur-bestuurder van Zorghotel Dennenheuvel. Hij is gespecialiseerd in klantgerichte organisatieverandering en professionalisering.

Jeroen Groenewoud, Elsje de Bie en Suzanne Faber
Alledrie zijn advocaten en werkzaam bij Hielkema & co advocaten in Amsterdam, zijn gespecialiseerd in het huurrecht voor de corporatiepraktijk en hebben ruime praktijkervaring. 

Erik-Jan Hopstaken
Erik-Jan is communicatiestrateeg bij Vannimwegen. Hij adviseert organisaties over hun reputatie- en communicatiebeleid, persbeleid en over communicatie bij projecten en organisatieverandering. Hij fungeert daarnaast ook als trainer, coach en sparringpartner voor individuen en groepen en kan putten uit een grote vijver aan ervaringen, do’s en don’ts.

Kenneth Macnack 
Hij is ervaringsdeskundige als het gaat om omgaan met agressie/grensoverschrijdend gedrag, met een mooie staat van dienst. Van pedagogisch coördinator bij Jeugdgevangenis Harreveld tot lid van het Nederlands Karate team. Van nachtportier op lastige locaties tot ondersteuner op het gebied van grensoverschrijdend gedrag en agressie op uitvoerend, leidinggevend en managementniveau.

Ruben Polderman en Wobbe van der Meulen
Ruben Polderman heeft een bestuurskundige achtergrond met een focus op hoe veranderingen in de publieke sector met succes en draagvlak kunnen worden bereikt. 
Wobbe van der Meulen is van oorsprong een fiscalist en houdt zich nu vooral bezig met het begeleiden en adviseren van corporaties op strategisch en beleidsinhoudelijk gebied. 

Elsbeth Postma
Elsbeth Postma is (interim) communicatiestrateeg bij Vannimwegen. Zij adviseert organisaties over hun reputatie- en communicatiebeleid, persbeleid en over communicatie bij projecten en organisatieverandering. Zij fungeert daarnaast ook als trainer, coach en sparringpartner voor individuen en groepen en kan putten uit een grote vijver aan ervaringen, do’s en don’ts.

Anneke Reuvers (In Process)
Zij was jarenlang gedetacheerd bij woningcorporaties en is ook nu nog werkzaam in de volkshuisvesting. Zij is gespecialiseerd in trainingen op het gebied van actualiteiten, regelgeving en theorie over onderwerpen als huurtoeslag, zelf aangebrachte veranderingen, huurincasso, servicekosten en woningwaardering.

Erwin Rooyakkers 
Erwin heeft van 1996 tot 2001 als projectmanager en redacteur bij Nestas communicatie gewerkt. Daarna is hij gestart als freelance tekstschrijver en redacteur. Erwin is gespecialiseerd in schriftelijke communicatie op het terrein van de volkshuisvesting. Zijn klanten zijn onder andere Stadgenoot, Eigen Haard, Rochdale, stadsdeel Amsterdam-Noord, Rijswijk Wonen en De Kernen. Daarnaast weten ook gerenommeerde tekstbureaus hem voor uiteenlopende schrijf- en redigeeropdrachten te vinden.

Roman Talman
Roman heeft ruime ervaring als trainer, coach en manager bij diverse banken, verzekeraars en andere instellingen op het gebied van klantcontact en debiteurenbeheer. Hij is gespecialiseerd in intermenselijke communicatie in een mensgerichte organisatieverandering.

Ruud Vriese
Ruud is een ervaren en gedreven trainer, coach en inspirator. ”Mijn hart ligt bij het ontwikkelen van mensen en organisaties. Dat kreeg professioneel vorm bij een internationaal farmaceutisch bedrijf, waar ik vele jaren werkte als trainer en later als trainingsmanager. De basis daarvoor werd gelegd met een gedegen opleiding als trainer en coach. Mijn ervaring bouwde ik verder uit bij een trainingsbureau, dat grote organisaties van Nederland als opdrachtgever had. Voordat ik startte met mijn huidige bedrijf teams+more heb ik langere tijd gewerkt bij een consultancy op het terrein van vastgoed en gebiedsontwikkeling. Dit bracht me in aanraking met de wereld van bouw en techniek, maar ook met gemeentelijke overheden. Al met al heeft het inzichten en ervaringen opgeleverd die ik graag met je deel."

Een label van

Een initiatief van Corporatie College en Nestas communicatie

CEDEO erkend

Cedeo geregistreerd
Cedeo geregistreerd

Nestas communicatie

Bezoekadres:

Veluwezoom 32
1327 AH Almere

T.  036 530 77 00
E.  info@corporatiecursussen.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele cursusaanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
NAAR
BOVEN

Veluwezoom 32   -  1327 AH Almere   T. 036 530 77 00   -   E. info@corporatiecursussen.nl

Leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure    -   Privacyverklaring   

Copyright Nestas communicatie © 2018   -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT   -   Sitemap   -   Inloggen