54

Docenten

Om de aansluiting met de dagelijkse praktijk van onze cursisten te borgen, werken wij met docenten die zelf actief zijn of zijn geweest bij corporaties of in het werkveld van corporaties. Zij brengen veel (praktijk)ervaring mee en zijn op hun vakgebied bewezen zeer ter zake kundig. 

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze docenten goede didactische vaardigheden hebben, betrokken zijn en er plezier in hebben anderen te motiveren, te inspireren en te helpen bij hun ontwikkeling. Ook moeten ze open staan voor vragen van onze cursisten (voor, tijdens én na de cursus). De cursisten beoordelen de docenten aan de hand van een digitaal evaluatieformulier dat ze kort na de cursus krijgen toegestuurd. Uiteraard worden de bevindingen aan de docenten teruggekoppeld. Op deze manier waarborgen we de kwaliteit van de cursus en onze docenten. 

Wij werken momenteel samen met de volgende docenten:

Jan Leo van Deemter (MPWR) 
Jan Leo heeft ruime ervaring als trainer, (team)coach en adviseur bij woningcorporaties. Daarnaast was hij een aantal jaren directeur-bestuurder bij woningcorporaties en was hij tot voor kort directeur-bestuurder van Zorghotel Dennenheuvel. Hij is gespecialiseerd in klantgerichte organisatieverandering en professionalisering.

Maaike Cohen (Corten De Geer Vastgoedadvocaten)
Maaike is in 2002 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 2005 werkt zij als advocaat. Sinds 2015 is zij werkzaam bij Corten De Geer Vastgoedadvocaten. Vanaf 2016 als partner. Maaike stelt contracten op en adviseert en procedeert bij geschillen omtrent huur, koop en verkoop van vastgoed en algemeen contractenrecht. In 2012 heeft zij de Specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) afgerond.
Maaike staat bedrijfsruimteverhuurders en -huurders in en om Amsterdam bij. Van zorginstellingen tot sportclubs, van scholen tot broedplaatsen. Zij heeft daarnaast veel ervaring in de retail en de horeca. Huurprijsaanpassing en huurbeëindiging behoren tot haar dagelijkse praktijk.
Woningverhuurders adviseert zij onder andere over verduurzaming en over de veranderende wetgeving op het gebied van tijdelijke verhuur, goed verhuurderschap en betaalbare huur. 

Jeroen Groenewoud (Corten De Geer Vastgoedadvocaten)
Jeroen heeft aan de Universiteit van Amsterdam rechtsgeleerdheid gestudeerd. Hij studeerde in 2003 af met een scriptie over de gebrekenregeling in het huurrecht. Na zijn studie is hij als jurist begonnen bij Vastgoed Belang, de vereniging van particuliere verhuurders en beleggers. In 2007 heeft Jeroen de overstap gemaakt naar de advocatuur, waar hij zich verder heeft ontwikkeld in het huurrecht en in 2011 heeft hij de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht advocaten (VHA) afgerond. Zodoende mag hij zich specialist in het huurrecht noemen.
Na in 2015 een eigen huurrechtkantoor te zijn gestart, is Jeroen vanaf 2021 zelfstandig verder gegaan. Met ingang van oktober 2023 heeft hij zich aangesloten bij Corten De Geer Advocaten en versterkt hij daar het huurrechtteam.
Het huurrecht kent voor Jeroen geen geheimen. Hij weet snel tot de kern door te dringen en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook in andere zaken waar beleggers in en gebruikers van vastgoed tegenaan lopen kan Jeroen bijstand verlenen.
Jeroen heeft een praktijk waarin hij adviseert en als het nodig is, procedeert voor zijn cliënten, veelal verhuurders van woon- of bedrijfsruimte. Zijn cliënten kennen hem als een betrokken advocaat die zaken pragmatisch aanpakt en zoekt naar een oplossing voor de voorliggende kwestie. Jeroen houdt er van om problemen te ontwarren.
Naast het gebruikelijke advocatenwerk, is Jeroen ook docent bij verschillende cursusinstituten, zoals OSR, het Instituut voor Juridische Opleidingen en geeft hij les voor de specialisatieopleiding van de Vereniging Huurrecht Advocaten. Daarnaast is hij een van de auteurs van Commentaar Huurrecht van SDU en SDU Online.

Erik-Jan Hopstaken
Erik-Jan is communicatiestrateeg bij Vannimwegen. Hij adviseert organisaties over hun reputatie- en communicatiebeleid, persbeleid en over communicatie bij projecten en organisatieverandering. Hij fungeert daarnaast ook als trainer, coach en sparringpartner voor individuen en groepen en kan putten uit een grote vijver aan ervaringen, do’s en don’ts.

Kenneth Macnack 
Hij is ervaringsdeskundige als het gaat om omgaan met agressie/grensoverschrijdend gedrag, met een mooie staat van dienst. Van pedagogisch coördinator bij Jeugdgevangenis Harreveld tot lid van het Nederlands Karate team. Van nachtportier op lastige locaties tot ondersteuner op het gebied van grensoverschrijdend gedrag en agressie op uitvoerend, leidinggevend en managementniveau.

Bas van Overeem (Corten De Geer Vastgoedadvocaten)
Bas is sinds 1993 advocaat. Gedurende bijna 20 jaar is hij aan het Haarlemse kantoor Pot Jonker verbonden geweest waar hij gedurende enkele jaren managing partner was. Naast advocaat is Bas o.a. docent burgerlijk procesrecht aan de Universiteit van Amsterdam, commissaris bij een woningcorporatie en de vaste adviseur van de NVM afdeling Haarlem.
Bas houdt zich voornamelijk met vastgoedkwesties bezig. Hij procedeert en adviseert over huurzaken; aannemingsovereenkomsten; vastgoedtransacties en financieringen. Als bestuurder en toezichthouder heeft hij ook veel ervaring met woningcorporaties en daaraan gerelateerde juridische kwesties.
Sinds de zomer van 2015 heeft hij zich aangesloten bij Corten De Geer Vastgoedadvocaten. Bas is lid van de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA) en de Vereniging van Vastgoedjuristen (VVJ). Hij heeft de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goed en de huurrechtspecialisatieopleiding van de VHA voltooid.

Ruben Polderman en Wobbe van der Meulen
Ruben Polderman heeft een bestuurskundige achtergrond met een focus op hoe veranderingen in de publieke sector met succes en draagvlak kunnen worden bereikt. 
Wobbe van der Meulen is van oorsprong een fiscalist en houdt zich nu vooral bezig met het begeleiden en adviseren van corporaties op strategisch en beleidsinhoudelijk gebied. 

Elsbeth Postma
Elsbeth Postma is (interim) communicatiestrateeg bij Vannimwegen. Zij adviseert organisaties over hun reputatie- en communicatiebeleid, persbeleid en over communicatie bij projecten en organisatieverandering. Zij fungeert daarnaast ook als trainer, coach en sparringpartner voor individuen en groepen en kan putten uit een grote vijver aan ervaringen, do’s en don’ts.

Anneke Reuvers (In Process)
Zij was jarenlang gedetacheerd bij woningcorporaties en is ook nu nog werkzaam in de volkshuisvesting. Zij is gespecialiseerd in trainingen op het gebied van actualiteiten, regelgeving en theorie over onderwerpen als huurtoeslag, zelf aangebrachte veranderingen, huurincasso, servicekosten en woningwaardering.

Erwin Rooyakkers 
Erwin heeft van 1996 tot 2001 als projectmanager en redacteur bij Nestas communicatie gewerkt. Daarna is hij gestart als freelance tekstschrijver en redacteur. Erwin is gespecialiseerd in schriftelijke communicatie op het terrein van de volkshuisvesting. Zijn klanten zijn onder andere Stadgenoot, Eigen Haard, Rochdale, stadsdeel Amsterdam-Noord, Rijswijk Wonen en De Kernen. Daarnaast weten ook gerenommeerde tekstbureaus hem voor uiteenlopende schrijf- en redigeeropdrachten te vinden.

Roman Talman
Roman heeft ruime ervaring als trainer, coach en manager bij diverse banken, verzekeraars en andere instellingen op het gebied van klantcontact en debiteurenbeheer. Hij is gespecialiseerd in intermenselijke communicatie in een mensgerichte organisatieverandering.

 

Een label van

Een initiatief van Corporatie College en Nestas communicatie

CEDEO erkend

Cedeo geregistreerd
Cedeo geregistreerd

Nestas communicatie

Bezoekadres:

Veluwezoom 32
1327 AH Almere

T.  036 530 77 00
E.  info@corporatiecursussen.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele cursusaanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
NAAR
BOVEN

Veluwezoom 32   -  1327 AH Almere   T. 036 530 77 00   -   E. info@corporatiecursussen.nl

Leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure    -   Privacyverklaring   

Copyright Nestas communicatie © 2018   -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT   -   Sitemap   -   Inloggen